The Artists 2019

We are happy to announce that Goodnight Sun will take place as follows 2019

17-19 June 20.00 Botaniska Trädgården Lund (i samarbete med SommarLund)
25-26 June 20.00 Södra Sandby (i samarbete med SommarLund)
01-21 July 20.30 Hoppbryggan, V Hamnen, Malmö
(Bad weather = Rest. Black & White)
15-18 July 20.30 Lagunen, Landskrona
25-28 July 20.30 Amfiteatern, Lomma
(Bad weather = Dansrotundan)
29 July 19.00 Stadsparken, Trelleborg
30 July, 02 August  20.00 Stenbocksvallar vid Barsebäck Strand
07-10 August  20.00 Skanörs Hamn
(Bad weather = Skanörs Båtklubb)
14-18 August  19.30  Svarte
(Bad weather = Biblioteket)


Peter Tegnér will, as always, be the host of Goodnight Sun every night presenting the guest artists and play with most of them. You will also hear him perform solo some nights.
www.petertegner.com


Tanya Johansson, will work as Sound Designer every evening
making sure the audience and the artists receive optimal sound

Botaniska Trädgården, Lund 17-19 juni (En del av Sommarlund)

17 juni Miranda Gjerstad
solskott: Paulina Pettersson & Linda Sunesdotters Stråkskola

Miranda gör melankolisk pop till piano, distade elgitarrer och drömlika synthslingor. Melodiöst, med en Kate Bush-lik lekfullhet och med en rakhet som från 90-talets Pj Harvey griper hon tag i publiken med sin förtrollande röst.
Miranda är uppvuxen i Malmö men flyttade som 18-åring till Berlin där hon haft sin musikaliska bas sedan dess. Förra hösten släppte hon sin debut EP Danger på Berlinbaserade Osthafen recordings.
https://www.facebook.com/mirandaofficialmusic/

18 juni Caroline Leander & Peter Smith
solskott: Emma Holmquist & Henry Cronholm trio


(Foto: Kirstine Ploug)
Vad kan det komma ut av Öresund, två röster, en gitarr och ett piano?
Sirener som lockar sjömän i fördärvet? Rostiga strängar?
Eller kanske bara helt underbara sånger – bitterljuva berättelser om de gånger vi kastar oss
ut i livet utan skyddsnät, eller de gånger vi går runt med fjärilar i magen…
Den svensk/danska duon LEANDER SMITH spelar melodiös och intim popmusik– med
lyhört samspel, uttrycksfulla röster och varma klangfärger.
Lyssna och se dem här:
https://www.youtube.com/watch?v=IrSwbQbAwCM (trailer)
https://www.youtube.com/watch?v=z23A6QMobvU (hel låt)
Caroline Leander (Malmö) och Peter Smith (Köpenhamn) har bägge levt med musiken i
många år, både som soloartister och i andra sammanhang. Nu har de sammanstrålat i duon
LEANDER SMITH där de skriver och spelar sitt material på svenska, danska och engelska.
Deras första album spelas just nu in i Gula Studion i Malmö med producenten och musikern Jens Lindgård (från Timbuktu’s Damn! m fl) med planerad utgivning hösten 2019.

19 juni Sousou & Maher Cissoko
solskott:Alice Wilgotsson

Sousou & Maher Cissoko har turnerat över hela världen med sin musik, som är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse över flera kontinenter och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter.

Duon är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Musiken talar till människor oavsett ålder och bakgrund och bottnar i den urgamla griot-traditionen där historia, nutid och framtid blir till en enhet.

Sousou och Maher har turnerat över hela världen i hela 30 olika länder, på allt från festivaler till konserthus, och har sina rötter både i Sverige och i Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till västafrikansk kora som förde dem samman. Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet. I linje med arvet från Cissoko-familjens historieberättande bär sångerna med sig ett viktigt budskap av att mötas och skapa länkar istället för gränser mellan länder och människor. Detta blir också tydligt i och med att duon sjunger på fem olika språk.

Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko. Hösten 2017 kunde svenska folket följa SVT-serien ”Folkets musik” där kända svenska hitlåtar tolkades av musiker med rötter i andra länder. I tredje avsnittet var det Sousou och Mahers tur att presentera sin tolkning, i deras fall av Kapten Röds ”Ju mer du spottar”.

I februari 2018 släppte duon sitt senaste album Made of Music! Skivan är producerad av Tina Malia och skapad i tre länder; Sverige, USA & Senegal.

Södra Sandby, parken vid Fästan (en del av Sommarlund) 25-26 juni

25 juni Anna Mia Barwe, Ulf Rådelius & BG Sahlin
solskott: Cornelia Lindvall & Ebba Kilström

Sångerskan Anna-Mia Barwe, gitarristen BG Sahlin och basisten Ulf Rådelius spelar musik från när, snarare än fjärran. Egna låtar blandas med evergreens, svenska klassiker, finstämda ballader och blandat vis- och jazzgodis. Det är akustiskt, välspelat och avspänt

26 juni Blagoj
solskott: Naomi Wiehe & Olivia Int Zandt

Blagoj är en mångsidig musiker utbildad i Sverige, USA och Makedonien. Sin första turné som musiker gjorde han redan som 13-åring och sedan dess har han spelat i halva Europa, Kina, Japan, USA och Canada.
Som folkmusiker, har han undervisat på Högskolan för Scen och Musik (Göteborgs universitet), Musikhögskolan i Malmö (Lunds universitet) & Skurups folkhögskola. Han har delat scenen med musikband som Östblocket, Göteborg Gadjos, Tummel, och har spelat live på United States’ national public radio WBEZ  i Chicago, nationella TV stationer i Makedonien, och SVT (Sverige).
Blagoj ska spela som solist med Norrköping symfoniorkester den 22 januari 2020.
Som klassisk musiker, Blagoj har spelat mer än 200 föreställningar med Malmö Operan, Mer än 20 konserter med  Helsingborg symfoniorkester, Malmö symfoniorkester, Norrlandsoperan orkester, och har spelat solo konsert live på Chicagos klassiska musik radio station WFMT. Blagoj ger ut sitt första album i juni i år

Hoppbryggan, Västra Hamnen, Malmö 1-21 juli

01 juli Jessica Östnes
solskott: Paulina Pettersson & Edwin Reiman
Foto: Allan Banks

Jessica Östnes (fd. Ottosson) skulle kunna kallas för Goodnight Suns egen
hovsångerska. Många oförglömliga Goodnight Sun kvällar
har publiken haft nöjet att njuta till Jesscias underbart vackra röst.
Duon Jessica och Peter har spelat tillsammans i 20 år och släppt 5 skivor.
Egna kompositioner varvas med alster av  artister som Bob Dylan,
Joni Mitchell, Tom Waits och  Eva Cassidy.

02 juli Inge Petersson Lindbäck
solskott: Isa Johansson

Saxofonisten Inge Petersson Lindbäck har spelat i otaliga sammanhang,
bla saxofonist i Tolvan Big Band. Utmärkande för Inge är hans
lyhördhet och fantastiska flöde. Denna kvällen får vi höra honom improvisera fritt till solens nedgång tillsammans med Peter.
Tillsammans utgör de duon TIPP.

03 jul  Kent Olofsson
solskott: White Blossom

Kent Olofsson är en musiker och kompositör med en omfattande konstnärlig produktion, han har komponerat närmare 200 verk som spänner över ett brett fält av genrer, ensembletyper och sammanhang: symfoniorkester, kammarmusik, elektroakustiskt, vokalt, rockmusik och samarbeten med konstnärer inom olika områden. Hans musik är flitigt framförd även internationellt och han har tilldelats en rad prestigefyllda kompositionspriser. De senaste tio åren har hans arbete varit fokuserat på nyskapande, experimentella musikdramatiska verk i olika former, där han låter olika musikaliska uttryck och genrer mötas på oväntade och överraskande sätt. Han har under lång tid samarbetat med dramatikern Jörgen Dahlqvist och den uppmärksammade scenkonstgruppen Teatr Weimar. Det senaste året har han skapat flera nya föreställningar i samarbeten med bl.a. Operation Opera, koreograferna och dansarna Miguel Cortes och Maria Naidu, scenkonstnären Nina Jeppsson och regissören Maja Salomonsson, de båda sistnämnda i den mycket uppmärksammade föreställningen ”På spaning efter den tid som flytt” som spelades under våren på Orionteatern i Stockholm.

04 jul WES
solskott: Erika Åkesson


WES – Staffan Wester – är sångare, musiker och låtskrivare, född
och uppvuxen i Stockholm men bosatt i Malmö sedan mitten av 80-
talet. Efter många år av frilansande som musiker tog han ett långt
uppehåll från musiken på 90-talet för att sedan återvända med sång
och gitarr och egna låtar på svenska. Hösten 2016 kom debut-EP:n
”Världen får vänta” med fem låtar som kretsar kring ämnen som
relationer, vilsenhet och längtan, genremässigt någonstans mellan
singer-songwriter, pop och visa. I augusti 2018 kom singeln ”En Kär
Lek”, och ett fullängdsalbum är nu under inspelning.

05 juli Dan Bornemark
solskott: Signe & Hjördis Bornemark

Signe, Hjördis & Dan Bornemark har alltid älskat att sjunga i stämmor. I kvällens program får vi höra andras och egna, gamla och moderna låtar i skön trestämmig samklang. Kanske blir det även violin och vissling!

06 juli Magnus Skogsberg Tear
solskott: Elin Jönsson

Skådespelaren, regissören och kreatören som kom ut som sångare 2009. Magnus spelar Sebastian i ICA:s reklamföljetong och är en kreativ mångsysslare med både design, regi och musik i bagaget. Han är också textförfattare till egna shower som ”Sean-Magnus Älskar Man”,  ”Sean-Magnus Kommer Igen” och ”Laszlo&Tear – Den Amerikanska Sångboken på Svenska” som alla spelats på Victoria teatern i Malmö. Magnus skrev också de svenska texterna till rockmuskaten Hedwig and the Angry Inch med Ola Salo i huvudrollen.  På Goodnight Sun sjunger Magnus några sånger som är soundtrack till den egna självbiografiska YouTube kanalen TJEINCH, en kanal som handlar om att våga göra förändringar i sitt liv, inre som yttre men som också berättar om Magnus sena men underbara ankomst i musikens värld.

www.tjeinch.com
www.skogsberg.se

07 juli Peter Tegnér


Peter  is a Guitarist and Composer from Malmö, Sweden.His cinematic, beautiful compositions  is performed on electric & acoustic guitars and with effect pedals.
Peter released totally eight  albums with his own projects and played on several other albums with different projects.
Peter is releasing his fourth sologuitar album “Different Journeys” in September 2019.
The music on that album whas been composed during his journeys in India.
Peter was awarded SKAP composerprice in October 2016
Motivation: “A driven self going composer, entrepreneur and concertarranger who does what he refers to as “Fairytalemusic for grownups”. He paints dreamy soundscapes with his guitar as a brush and takes the listener and audience out on an exhibition in fantasy”

08 juli Michael Saxell & Jalle Lorensson
solskott:  Emma Pettersson

I ett försök att undvika regn mellan soundcheck och festivalspelning hukade Michael Saxell och Jalle Lorensson under en pressening uppspänd mellan två träd. Ingen av dem kände till vem den andre var, och hade egentligen ingen lust att ens småprata, men livet ville något annat. Plötsligt blåste en högkulturell diskussion upp – om Elvis, Nashville, Federers backhand, blues, Hitlers sista bunker, rock n roll, cajun mat.
Och inom kort visste de att de skulle spela ihop hela livet.
Jalle har legat etta på USA-listan med Roxette och är Rock-Gud i Wilmer X.
Michael har skrivit skånska nationalhymnen ”När En Flicka Talar Skånska” och älskade ”Om Himlen och Österlen”. Han är också upphovsmänska till låtar som tillsammans gett över 100 miljoner spelningar på Spotify, som t ex 7 x platinalåten ”IF I Were Sorry”, mellovinnare och etta i Världen på iTunes med Frans och Badpojkens ”Johnny G (The Guidetti Song)”.

09  juli Hedda Strandberg
solskott: Astrid Mikaela Doggart & Thea Christensen

Hedda Strandberg har levt med musiken så länge hon kan minnas och ägnar nästintill all sin tid med sin sång och gitarr. Hedda är lika mycket gitarrist som sångerska och kombinerar detta på ett unikt och svängigt sätt. Just nu studerar hon på Malmö Musikhögskola för att bli lärare.

10 juli
Martin Lindholm
solskott: Emma Holmquist

Martin gästar Good Night Sun med scenprogrammet ”Mitt i livet” den 10 juli 2019.Här bjuder Martin på eget låtmaterial från då till nu, blandat med både tolkade låtar från hans favorit artister som Paul Simon, Ray Charles, Bo Kaspers Orkester men också översatta standards från jazz- & bluesgenren.
Berättande texter och sammanbindande mellansnack med betraktelser om hur livet ter sig i allmänhet, men även i synnerhet för en Malmöman – mitt livet.

11 juli Jörgen Tånnander
solskott: IsaacGylldorf & Bimo

Att hitta nya ramar för den klassiska musiken ser Jörgen Tånnander,
klassisk flöjtist, som en utmaning. Han har också ett intresse av att
upptäcka ny musik och nya uttryck som känns angelägna både för en
ovan såväl som en van konsertpublik.
Med sin guldflöjt har han konserterat som solist både i Sverige och
utomlands. Jörgen har uppträtt i TV och radiosammanhang, deltagit i
flera operaorkestrar, symfoniorkestrar och kammarorkestrar samt vid
CD-inspelningar. För att krydda sina konserter har han utvecklat en
komisk ådra.
Jörgen är bosatt i Malmö. Han utbildades på stadens
musikhögskola där han idag är anställd som flöjtlärare. Jörgen har
studerat för Alain Marion och Raymond Guiot i Paris och mottagit
franska statens stora årsstipendium samt Premier Prix de Ville de
Paris.

12 juli Blagoj
solskott: Ebba Dankel


Blagoj är en mångsidig musiker utbildad i Sverige, USA och Makedonien. Sin första turné som musiker gjorde han redan som 13-åring och sedan dess har han spelat i halva Europa, Kina, Japan, USA och Canada.
Som folkmusiker, har han undervisat på Högskolan för Scen och Musik (Göteborgs universitet), Musikhögskolan i Malmö (Lunds universitet) & Skurups folkhögskola. Han har delat scenen med musikband som Östblocket, Göteborg Gadjos, Tummel, och har spelat live på United States’ national public radio WBEZ  i Chicago, nationella TV stationer i Makedonien, och SVT (Sverige) Blagoj ska spela som solist med Norrköping symfoniorkester den 22 januari 2020.
Som klassisk musiker har Blagoj spelat mer än 200 föreställningar med Malmö Operan, Mer än 20 konserter med  Helsingborg symfoniorkester, Malmö symfoniorkester, Norrlandsoperan orkester, och har spelat solo konsert live på Chicagos klassiska musik radio station WFMT. Blagoj ger ut sitt första album i juni i år

13 juli Efi Sussman
solskott: Malcolm Jeppson

Efi Sussman is a singer song-writer and a loop artist originally from Israel. With the years Efi created her own unique music style; singular and textured vocal chords; minimal but solid wall of sound looping into the beat of progressive trip folk. Due to her traveling life style, Efi formed her one woman band by incorporating multiple sounds recorded live on stage by her loop pedal, electronic drum and percussions, synth, guitar and her vocals. The combination of the electronic and acoustic instruments are creating layers and depth to her music and make Efi sound like a whole band.

14 juli Peter Tegnér

Peter  is a Guitarist and Composer from Malmö, Sweden.His cinematic, beautiful compositions  is performed on electric & acoustic guitars and with effect pedals.
Peter released totally eight  albums with his own projects and played on several other albums with different projects.
Peter is releasing his fourth sologuitar album “Different Journeys” in September 2019.
The music on that album whas been composed during his journeys in India.
Peter was awarded SKAP composerprice in October 2016
Motivation: “A driven self going composer, entrepreneur and concertarranger who does what he refers to as “Fairytalemusic for grownups”. He paints dreamy soundscapes with his guitar as a brush and takes the listener and audience out on an exhibition in fantasy”

15 juli Solskottens Goodnight Sun
Ida Bergkvist & Esther Nyström

16 juli Solskottens Goodnight Sun
Naomi Wiehe

17 juli Solskottens Goodnight Sun
Maya Wahlberg

18 juli Solskottens Goodnight Sun
Gisela Nordström

19 juli  William Solomon
solskott: Alice Wilgotsson

William Solomon Is an international Drummer Percussionist. Performing and traveling around the World.Playing Djembe,Darbuka,Tabla, Clay pot….and many other ethnic percussive instruments,giving warm rich tone, colourful melodious rhythms in his own unique expression and style

20 juli William Solomon
solskott: Rebekka Smidt & Cornelia

William Solomon Is an international Drummer Percussionist. Performing and traveling around the World.Playing Djembe,Darbuka,Tabla, Clay pot….and many other ethnic percussive instruments,giving warm rich tone, colourful melodious rhythms in his own unique expression and style

21 juli Peter Tegnér

Peter  is a Guitarist and Composer from Malmö, Sweden.His cinematic, beautiful compositions  is performed on electric & acoustic guitars and with effect pedals.
Peter released totally eight  albums with his own projects and played on several other albums with different projects.
Peter is releasing his fourth sologuitar album “Different Journeys” in September 2019.
The music on that album whas been composed during his journeys in India.
Peter was awarded SKAP composerprice in October 2016
Motivation: “A driven self going composer, entrepreneur and concertarranger who does what he refers to as “Fairytalemusic for grownups”. He paints dreamy soundscapes with his guitar as a brush and takes the listener and audience out on an exhibition in fantasy”

Lagunen, Landskrona 15-18 juli

15 juli Hush Forever
solskott: Ariana Jashari

HUSH FOREVERS unika sound består av en varm, melankolisk, cinematisk och intim känsla, där rösten bäddas in i ett ljudlandskap med akustiska instrument, som kontrasterar mot elektroniska landskap.
HUSH FOREVER’s album ”Find The Gap” släpptes i juni 2017 och finns nu på alla digitala plattformar och på vinyl. Albumet innehåller singlarna ”Something/Nothing”, ”B John” och ”When We Fall”.
I juni 2018 gör HUSH FOREVER ett antal spelningar i Asien tillsammans med den brittiske singer- songwritern Justin Manville. Detta görs som en del av konceptet World Unplugged, en serie intima, akustiska konserter i unika internationella miljöer med fokus på kreativitet och musikalisk storytelling.
Under 2017 och 2018 har HUSH FOREVER även agerat support till bl a Titiyo, Vanessa Carlton, Newton Faulkner och Noah Gundersen.
Hush Forever spelar live på Goodnight Sun med fullt band
Sebastian Lilja – Sång, Gitarr Rasmus Svensson – trummor, sång Måns Mernsten – keyboards, sång Ale William Sjöström – Bas Oscar Cresso – keyboard, FX , sång

16 juli Efi Sussman
solskott: Juni Rugland

Efi Sussman is a singer song-writer and a loop artist originally from Israel. With the years Efi created her own unique music style; singular and textured vocal chords; minimal but solid wall of sound looping into the beat of progressive trip folk. Due to her traveling life style, Efi formed her one woman band by incorporating multiple sounds recorded live on stage by her loop pedal, electronic drum and percussions, synth, guitar and her vocals. The combination of the electronic and acoustic instruments are creating layers and depth to her music and make Efi sound like a whole band.

17 juli Elisabeth Melander
solskott: Max Hegdal

ELISABETH MELANDER – Hyllad för sitt innerligt personliga och själfulla uttryck inom jazzen, men även inom soul och gospelmusiken, med en bredd både röstligt och genremässigt.

Elisabeth har sedan 15 års ålder turnerat, spelat in skivor och medverkat i ett otal radio- och TV-program i Sverige och utomlands. Hon arbetar som sångerska i varierade sammanhang och har sjungit med många av vårt lands främsta musiker; på jazzklubbar, konsert- och kulturscener, i kyrkor och är ofta anlitad solist till storband och körer. Utöver sitt musicerande är Elisabeth lektor i sång vid Musikhögskolan i Malmö.Nyligen gav hon ut sin kritikerhyllade jazz CD ”Reflections Of A Voice”

18 juli Kvinnliga Situationen
solskott: Malcolm Jeppson

Det malmöbaserade hiphop kollektivet med extra allt. Med mångsidighet, välskrivna texter och tunga, melodiösa beats möter de sin publik med kärlek. Du kommer gå därifrån med en och annan tankeställare, rytm samt ett leende på läpparna.”

25-28 juli Amfiteatern, Lomma

25 juli Lakely
solskott: Tilda Fenzel & Klara Renehed

Swedish-based Indie Folk. With Nordic melodies dressed up in a North American suit, Lakely tell stories under the midnight sun while their harmonies echoes over the misty lake.

26 juli Sara Thuresson
solskott: Juni Rugland

Sara Thuresson kommer till Lomma och bjuder på sina sånger som fått betyda mycket för många. Hennes populära bröllopssång ”Att älskas och älska” spelas flitigt runt om i landet. Sara har gjort konserter över hela Sverige under sin karriär, och hon uppmärksammades stort genom det musikprojekt hon under flera år drev på Sveriges fängelser, där fångar har fått skapa och spela in egna sånger – vilket bland annat ledde till en utställning på Malmö Museer. Denna sommarkväll får du höra sånger om livet, berättade på Saras egna vis. Texter som vävs samman med melodier i ett unikt tonspråk. Du blir garanterat berörd.”

27 juli Emmylou
solskott: Olga Vestergård & Anna Thorsén

Emmylou är en konsert med sångerskorna Mia Barfalk och Jessica Ottosson och gitarristen Joakim Barfalk. Tolkningar av Emmylou Harris låtskatt med texter som berör och beskriver såväl stora som små händelser i våra liv,tillsammans med ett följsamt atmosfäriskt ljudlandskap.
28 juli Cloud Jam
solskott: Jesper Follin

Cloud Jam is very unusual band from Ukraine with its own unique story. Since 2010 the band became an international project now based mostly in India.
Cloud Jam combines elements of different musical genres with Ukrainian folk basis. As well as modern electronic sound with power of live instruments.
Various electro-acoustic musical styles covered by strong and tenderly bright vocal – this the mark of Cloud Jam music.
Cloud Jam had participated big world music festivals in Germany, France, Sweden, Turkey, Poland, India, Macedonia, Romania, Hungary and Ukraine. With idea to show to the world the uniqueness of Ukrainian culture in their own modern interpretation.
Cloud Jam live performance – it’s real musical journey, from mood to mood, from style to style. Flavored with love to experiments and deep diving into the sound. Surely, you’ll love it!Cloud Jamofficial websiteFaceBookYouTube SoundCloud

Stadsparken, Trelleborg 29 juli

29 Juli Tales feat. Jessica Ottosson & Inge Petersson Lindbäck
solskott: Edwin Reiman, Astrid Mikaela Doggart & Thea Christensen

Tales är Peter Tegnér Guitars music & lyrics, Jessica Ottosson Vocals &
 Inge Petersson-Lindbäck Saxophones
Tales sagomusik för vuxna rör sig i gränslandet mellan jazz,
folklore och visa. Klangerna är drömska och svävande.

30 Juli och 2 Augusti Stenbocksvallar vid Barsebäck Strand

30 Juli Tales
solskott: Alice Wilgotsson


Tales är Peter Tegnér Guitars music & lyrics Jessica Ottosson Vocals
Inge Petersson-Lindbäck Saxophones
Tales sagomusik för vuxna rör sig i gränslandet mellan jazz,
folklore och visa. Klangerna är drömska och svävande.

2 August Anna Fält
Solskott: Saga Svensson

Anna Fält är en solo artist som turnerar flitig runt Skandinavien. Hon arbetar som sångerska, folksång pedagog och med performing arts men mest med solo a cappella konserter som är en blandning av folksång samt eget nyskrivet material.

Hennes röst har beskrivits med ord som naturkraft och oftast får hon höra den samma feedback “Jag har aldrig hört något liknande”. Du kanske har hört henne på festivaler såsom Urkult och Malmöfestivalen samt på turnéer i Island, England och Färöarna.

Läs mer och lyssna på :
www.annafalt.com/
https://www.facebook.com/annahfalt

Skanörs Hamn, dansbanan 7-10 aug

7 august Sofia Talvik
solskott: Kajsa Westergren Louisa Krug & Alma Ljunggren

Göteborgsfödda Sofia Talvik har varit något av en doldis i Sverige de senaste åren då hon har spenderat mestadelen av sin tid på turné i USA och Tyskland. I år släpper hon sitt 8e studioalbum ”Paws of a Bear” och promotar det genom att göra en stor världsturné med spelningar i Nya Zealand, Europa och USA, och passar då också på att komma hem för några spelningar i Sverige.
2015 släppte hon Americana-albumet “Big Sky Country” med låtar inspirerade av hennes första långa USA-turné, och det blev hyllat i både svensk och utländsk press. Bland annat blev det utvalt till årets 4e bästa Americana-album av tidningen The Telegraph i England och Per Bjurman skrev en hel krönika om det i Aftonbladet:
”Big sky country” är det bländande resultatet. Titellåten må vara enda regelrätta reseskildringen, men den episka odyssén över kontinenten har format samtliga sånger – lätt de bästa Orusts lätt countryfierade Joni Mitchell skrivit under sin tio år långa skivkarriär.”

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/rLVlw8/ibland-ar-det-de-utifran-som-ser-och-hor-bast?fbclid=IwAR27Wh8jHanKjjt-YA5sHIampskXqnWWPqOsYDg0wHCkZ_5DOMYnxPj2B38

“Hon har spelat stora festivaler som Lollapalooza och SxSW, samt öppnat för artister som Maria McKee och David Duchovny (Arkiv X, Californication) men det är i den intima miljön på en mindre scen som hon känner sig mest hemma, och där hennes styrka som artist skiner som starkast. Låtar som vandrar i gränslandet mellan 60tals-folk och Americana blandas med personliga berättelser från hennes liv ”on the road”.

08 august Tingsek w. Måns Mernsten
solskott: Alice Jönsson

Tingsek släppte sitt senaste album Amygdala 2016 och har turnerat mycket sedan dess. 2018 tog han en turnépaus för att skriva nytt material  och spendera tid med sin familj.
Han hann dock bla.  med ett bejublat framträdande på Good Night Sun i Västra Hamnen, en av tre  spelningar som Tingsek gjorde den sommaren. Även i år har vi glädjen
att få ha honom som gästartist på Goodnight Sun , denna gång i Skanörs Hamn. Vi får höra honom i ett avskalat format tillsammans med sin vapendragare Måns Mernsten.

9 August Anders Norman
solskott: Elin Jönsson

Anders från Falsterbo bestämde sig 2008 för att bli musiker på heltid. Har sedan dess släppt 5 album och turnerat land och rike runt. Även en EP på svenska med titeln ‘Kärleksstigen”. Lyssnare i 45 länder på Spotify.

10 Aug Elisabeth Melander
solskott: Majken Holmström

ELISABETH MELANDER – Hyllad för sitt innerligt personliga och själfulla uttryck inom jazzen, men även inom soul och gospelmusiken, med en bredd både röstligt och genremässigt.

Elisabeth har sedan 15 års ålder turnerat, spelat in skivor och medverkat i ett otal radio- och TV-program i Sverige och utomlands. Hon arbetar som sångerska i varierade sammanhang och har sjungit med många av vårt lands främsta musiker; på jazzklubbar, konsert- och kulturscener, i kyrkor och är ofta anlitad solist till storband och körer. Utöver sitt musicerande är Elisabeth lektor i sång vid Musikhögskolan i Malmö.Nyligen gav hon ut sin kritikerhyllade jazz CD ”Reflections Of A Voice”

Svarte, vid stranden. 14-18 augusti

14 aug Trio Mio
solskott: Emma Holmquist

Trio Mio. Kristine Heebøll, Peter Rosendal & Jens Ulvsand.

– Award winning contemporary folk music from Scandinaivia.
One of the rising stars and most radiant lights in Scandinavian roots music today is Trio Mio; a band with its very own captivating style of energetic and elegant folk music.

At the heart of Trio Mio’s music lies a fervent wish to give the traditions of Danish and Swedish roots music new life. They wish to play music their own way, while maintaining a deep respect for the tradition from which their musical roots come.

The result is new, refreshing and entirely it’s own: You are never quite sure what will happen next, as sweet, quiet and airy tunes suddenly give way to fast, devilish and at times crazy improvisations.

What you can be sure of is music delivered with an intensity, virtuosity and joy that will leave the listener breathless – and smiling.

Trio Mio consists of three highly talented musicians: Kristine Heebøll (violin), Peter Rosendal (piano, flugabone) and Jens Ulvsand (guitar, bouzouki). They come from uniquely different musical backgrounds, brought together by a sincere joy of playing together and a shared love of music. Together they share a wish to continue to develop themselves as musicians and to show the world that folk music is still vibrant – and very much alive.

ALBUMS

15 aug Joana Rodrigues
solskott: Hannes Nilsson

Portuguese Singer and Psychologist, works mainly in Human Development believing in the value of traditions, playing, music and imagination as organic powerful tools for men and children development. Poet, singer and women of the seven trades, understands the voice as a responsibility, an act of catharsis that can transform the world.
The act of singing comes very early in family tradition where grandparents played a very important role. Today she uses music as a therapeutic tool and a way to grow development and awareness. Her music is inspired in the traditional sounds from Portugal, Brazil, Africa and India. From Bossa Nova, Fado, Morna and Samba, she jazzy sings transcendental ritualistic experiences.
She Believes in the Arts as a process of autonomy and catharsis, a movement of  growing, celebration and sharing. The most ancient human tool for transcendence.  The Soul of Music can make the world a simpler and more unified place.

16 aug Lotta Wenglén
solskott: Majken Holmström

Lotta Wenglén växte upp i Malmö och började skriva låtar som barn, spelade in dem på kassettband och senare på en 4-kanals portastudio med sin storebror. Intresset för att spela in och producera musik väcktes tidigt.

 Det var dock först i mitten på 90-talet som hon började framföra sin musik utanför hemmet då hon tillsammans med Uffe Larsen och Anders Persson startade punkpop trion ba-ba-loo. De gav ut albumet ”Frosting– the american way” på danska skivbolaget Mega Records.

 Bandet bytte senare medlemmar och blev under en kort tid kvartetten bobby ray (Stefan Berg, Anna Brånhede och Uffe Larsen).År 2000 gick Lotta solo och spelade in sitt debutalbum ”Golden Green” i Dundret Studio på Norra Grängesberg i Malmö. På albumet gästade amerikanska låtskrivaroraklet Chip Taylor i duetten ”The hard part´s to stay”. Albumet gavs ut av Adrian Recordings.
I samma studio skapades även albumet ”Paintbrush” och ep:n ”Scratch” med release 2002 på Lottas eget skivbolag Margit Music, döpt efter hennes mormor.
Samtliga album efter det (Ask Harry, In the core, Thanks for your generous donations) och fram tills idag har Lotta producerat och spelat in i egendrivna Margit Music Studio.
Lotta strävar efter att varje album ska kännas nytt för henne, vilket är en utmaning. Hon menar att det är där konsten ligger. Utanför upprepningen, i det obeprövade. Detta har gjort att hennes album har fått ganska olika uttryck. Från nedtonat akustiskt med cello till fullt band med blås och stora arrangemang.

I sitt soloband har Lotta haft med sig Carolina Carlbom (Pujskins), Magnus Sveningsson (The Cardigans) and Måns Wieslander (Elevator Adam).
Under 2013 bildade Lotta och Måns Wieslander duon Blind Lakeoch gav ut souldoftande albumet ”On Earth” 2015. Ett nytt filmiskt album är färdigställt och släpps hösten 2019.
Lotta har mellan 2017-2019 spelat percussion i experimentella akten Cecilia Nordlund och Fullmånen från Helvetet. Bandet har gett ut en ep och ett fullängdsalbum.
När Lotta inte skriver sin egen musik arbetar hon som producent till andra band samt som kompositör av musik till teater, radio och film.
Just nu skapar Lotta och Lasse Johansson Ståle (The Cardigans) ett album av hennes nyskrivna låtar på svenska. En singel planeras släppas i år och Lotta kallar gengren ”palliativ pop”.
Live spelar Lotta på sin lilla nylonsträngade gitarr som hon köpte för egna pengar som nioåring.

Lotta Wenglén Spotify: https://open.spotify.com/artist/3ERkcJs096gJE8W8s4eTgW?si=XS_8PaWxTumjdN5X73Elog

 Blind Lake Spotify: https://open.spotify.com/artist/6wUYTzWj0bpKb4TuXXNRTE?si=GYHNKrnPSmOt5YEzEszZjQ

 Lotta Wenglén hemsida: http://www.lottawenglen.com/

 Blind Lake hemsida: https://blindlake.net/

 

17 aug Tales
solskott: Edwin Reiman


Tales är Peter Tegnér Guitars music & lyrics Jessica Ottosson Vocals
Inge Petersson-Lindbäck Saxophones
Tales sagomusik för vuxna rör sig i gränslandet mellan jazz,
folklore och visa. Klangerna är drömska och svävande.

18 aug Peter Tegnér

As a tradition Peter will end this seasons Goodnight Sun with his guitars.
Peter  is a Guitarist and Composer from Malmö, Sweden.His cinematic, beautiful compositions  is performed on electric & acoustic guitars and with effect pedals.
Peter released totally eight  albums with his own projects and played on several other albums with different projects.
Peter is releasing his fourth sologuitar album “Different Journeys” in September 2019.
The music on that album whas been composed during his journeys in India.
Peter was awarded SKAP composerprice in October 2016
Motivation: “A driven self going composer, entrepreneur and concertarranger who does what he refers to as “Fairytalemusic for grownups”. He paints dreamy soundscapes with his guitar as a brush and takes the listener and audience out on an exhibition in fantasy”


Comments are closed.