The Artists 2022Peter Tegnér will, as always, be the host of Goodnight Sun every night presenting the guest artists and play with most of them. You will also hear him perform solo some nights.Tegnérs fingerpicking style on his steel string guitar blended with his experimental soundscapes on his electric guitar creates a unique sound. Peter released several albums and the last soloalbum, Different Journeys, 2019.

www.petertegner.com


Tanya Johansson, will work as Sound Designer every evening
making sure the audience and the artists receive optimal sound

THE GUEST ARTIST AT GOODNIGHT SUN 2022

Nadin Al Khalidi Vocals, Guitar, Mandola & Cassius Lambert Bass
Botaniska trädgården Lund  1 July,  Skanörs Hamn 6 Aug,
Lomma Amfiteater 18 aug, Svarte 25 aug
(Photo: Fredrik Gille)

Duon Nadin Al Khalidi & Cassius Lambert
(Nadin Al Khalidi årets STIM-pristagare)
En helt ny duo – två musiker som möts och får influenser från olika delar av världen att sammanstråla. Med texter på arabiska och en sättning som innehåller gitarr, mandol, sång och bas är detta något som inte bör missas.
Nadin Al Khalidi föddes i Bagdad och växte upp både där och i Kairo. Hon studerade klassisk musik och violin vid Musikskolan i Bagdad. Internationellt är Nadins röst och sångtexter kända med sin grupp Tarabband som har en stor publik i bl a Egypten, Irak, Jordanien samt Nordafrika. År 2014 tog hon emot pris för “årets traditionsbärare” vid Folk och Världsmusikgalan samt 2016 med Tarabband vid samma gala. Nationellt har hon sedan 2008 turnerat över hela sverige med sitt Tarabband, skolföreställningar och offentliga konserter.
Cassius Lambert är en svensk/etiopisk basist och kompositör från Abbekås. Han har studerat vid Skurups Folkhögskola och Rytmiska musikkonservatoriet i Köpenhamn. Han turnerar nationellt och internationellt med grupper som Tarabband, CB3 och med sina 2 egna projekt Cassius Lambert Orchestra och Cassius Lambert Solo. Som instrumentalist är han mest känd för sin okonventionella och unika ingång till Elbasen.

Sousou Cissoko Vocals and Kora
Botaniska trädgården Lund 29 juni, Dragörkajen 17  July,
Lomma amfiteater 20 aug, Svarte 26 aug
(Photo:Yohanna Troell)

Sousou Cissoko och är sångerska, musiker och låtskrivare, född och uppvuxen i Skånska Höör. Med en pappa som är musiker har hon varit omgiven av musik i hela sitt liv och i det så kallade  “spelerummet” fullt av sångböcker och olika instrument fick hon tidigt marineras i många olika musikstilar och uttryck.Efter gymnasiet reste Sousou till Gambia och Senegal för att lära sig kora, en västafrikansk harp-luta och idag är hon en av världens få kvinnliga professionella koraspelare.
På en av sina studieresor träffade hon koraspelaren, Maher Cissoko och tillsammans har de nu släppt fyra album, turnerat i över 30 länder, framträtt på Polarpriset och vunnit priser på Manifest och Folk & Världsmusikgalan.
2021 fick Sousou ta emot Taubestipendiet som en av pionjärerna i Sverige med att väva in svenska texter i Västafrikansk musik, koran i svenska visor och skapa musik som berör på flera olika språk.

Jens Friis-Hansen Vocals, electronics
Skanörs Hamn 5 Aug,  Dragörkajen 7 Aug

Jag har sedan barnsben älskat att skapa ljud, melodier och att hitta på historier.
Efter en halv läkarutbildning i Köpenhamn några år efter gymnasiet, svängde jag över helt till musiken, scenen, kompositionen. Så efter 6 års musik- och kompositionsstudier kastade jag återigen loss och valde det oförutsägbara frilanslivet som en slags allkonstnär. De senaste 20 åren har därför sett totalt olika ut och där den röda tråden har varit just berättandet. Ett ständigt prövande att från olika vinklar och med olika uttryck berätta och samtala om det stora och lilla livet. I synnerhet sådant som rör hur och vad vi gör med varann, om våldet, om modet att förändra sig själv, om lyssnandet till jordens alla röster. Oftast berättar jag genom text, språk, sång, musik och ljud, men nästan lika ofta genom dans, film och bild. Allra helst blandar jag olika uttryck till en form av allkonst som gränsar till någon slags konceptuell konst.
1999 bildade Peter Tegnér och jag hyperduon HappyNewDog efter en oförglömlig nyårsnatt i Berlin. Ett samarbete som skulle komma att betyda mycket för mig. Under de kommande 9 åren skapade vi massvis med väldigt olika slags musik tills vi 2008 tog en välbehövlig paus. 2017 återupptog vi så vårt samarbete och i år ska vi bland annat ge ut liveskivan ”Tongue Songs” där vi framför vår musik tillsammans med folk- och världsmusiktrion Groupa.

Joana Rodrigues Vocals (Portugal)
Botaniska trädgården Lund 29 juni, Dragörkajen Malmö 3 juli

Poet, performer, clinical psychologist, singer, songwriter and art therapist. A woman of various crafts, talents and creative explorations. She sees artistic expression as a responsibility and a necessity – a therapeutic tool and an act of catharsis that can transform the self and the world.
Develops and creates projects in communities, festivals, schools and artist residencies around the world, collaborating with musicians and artists in urban and natural spaces. Her work manifests a “Creative Expression of the Now”, recalling almost ritualistic moments of social reflection, through individual and group therapeutical artistic creation.

Magnus Skogsberg Tear Vocals
Dragörkajen Malmö 10 juli, Stångby 11 juli

Magnus Skogsberg Tear är skådespelaren, regissören och kreatören som kom ut som sångare 2009. Magnus spelar Sebastian i ICA:s reklamföljetong och är en kreativ mångsysslare med både design, regi och musik i bagaget. Han är också textförfattare till egna shower som ”Sean-Magnus Älskar Man”,  ”Sean-Magnus Kommer Igen” och ”Laszlo&Tear – Den Amerikanska Sångboken på Svenska”

På Goodnight Sun sjunger Magnus soundtracks och soundtracks från favoritartister  och filmer, samt sånger från den egna självbiografiska YouTube kanalen TJEINCH, en kanal som handlar om att våga göra förändringar i sitt liv, inre som yttre men som också berättar om Magnus sena, men underbara ankomst, i musikens värld.

TJEINCH har nu också blivit en föreställning som spelas på Victoria teatern i Malmö den 16 & 17 Nov i år. Biljett länk här:

https://www.victoria.se/sv/program/TJEINCH-med-Magnus-Skogsberg-Tear

TJEINCH LIVE

https://youtu.be/uI1SinQ7t2k

SPOTIFY länk Magnus musik:

https://open.spotify.com/artist/2FPO7KuJBsxHoVCctpLi5X?si=upFX-wi2S5Oe2xGvfdZpbQ

www.tjeinch.com
www.skogsberg.se

Linda Sunesdotter Violin  & Sunesdotters Stråkskola
Skanör 4 Augusti

Linda Sunesdotter är en malmöbaserad violinist med småländskt ursprung. Efter avslutat musikgymnasium i Växjö har hon gått musiker- och violinpedagogutbildning på Musikhögskolan i Malmö, där hon även har arbetat senare. Som frilansande violinist har hon spelat med många popmusiker som tex Motoboy och The Ark samt medverkat på många studioinspelningar. Sedan 15 år tillbaka driver hon en egen stråkskola, Sunesdotters Stråkskola, som också har synts i många sammanhang i TV och radio.

TALES 
Jessica Ottosson Vocals, Inge Petersson Lindbäck Sax & Peter Tegnér Guitars
Lomma Amfiteater 19 august

Tales sagomusik för vuxna rör sig i gränslandet mellan jazz,folklore och visa. Klangerna är drömska och svävande med utrymme för improvisation. Tales har haft ett längre uppehåll men är nu åter för att erövra världen med sin sagomusik

Stina Sturesson Svansjö
Svarte 27 augusti

Stina Sturesson Svansjö är dramatiker, manusförfattare, låtskrivare & entertainer och driver Stina Sturesson Produktion. Hon skriver manus både för teater och TV.

2005 TV-debuterade hon som manusförfattare med luciadramat ”God morgon alla barn” på SVT, som regisserades av Jens Jonsson.  Serien blev nominerad till en Kristallen 2006 i kategorin Bästa dramaserie.

Stina producerar även egna scenföreställningar som hon själv agerar i, senast det musikaliska dramat ”Livsråd för trötta”.

http://stinasturessonproduction.se/